روانشناسی

درمان قطعی لکنت زبان در کودکان + انواع نشانه ها

لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان در کودکان مشکلی غیرعادی نیست و بسیاری از کودکان معمولا از 2 تا 5 سالگی دچار لکنت موقت می شود. این زمان، دوره بسیار مهمی است که در رشد گفتار و زبان کودک بسیار اهمیت دارد. لکنت زبان در کودکان ممکن است چند هفته یا حتی چند ماه ادامه پیدا کند. بیشتر  کودکان با گذر زمان مشکل لکنت زبانشان از بین می رود و به ندرت پیش می آید تا فردی تا بزرگسالی با این مشکل همراه باشد.

به این نکته توجه داشته باشید که در صورت دائمی با موقتی بودن این مشکل نیاز است اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشید که ما در این مقاله از بازیکده به بررسی لکنت زبان در کودکان خواهیم پرداخت.

لکنت زبان در کودکان چگونه است؟

لکنت زبان، نوعی اختلال شایع در گفتار بسیاری از افراد است که روز به روز و با گذشت زمان، قربانیان بیشتری را گریبان گیر خود می‌کند. متاسفانه بسیاری از بزرگسالان نیز به دلیل عدم دریافت خدمات درمانی مناسب و به موقع، اعتماد به نفس کافی برای صحبت کردن در جمع های خصوصی و بزرگ را نیز ندارند، بنابراین می توان گفت خانواده اهرم اصلی درمان است.

در ادامه به این نکته توجه داشته باشید که باید تمامی تکرار کلمات، صداها و هجا ها را جدی گرفته و با مشاهده اختلال و توقف مکرر در بیان کلمات و گفتار فرد، احتمال مشکل لکنت زبان را بدهید.

یکی از حقایق جالب درباره لکنت زبان می توان به شدت مختلف آن در موقعیت های متنوع شاره کرد؛ بسیاری از افراد ممکن است هنگام صحبت کردن با تلفن و یا صحبت با غریبه نتوانند کاملا واضح و رسا حرف بزنند، اما در خلوت خود، فرد ممکن است شروع به آواز خوانی ماهرانه نیز کند، بنابراین با توجه به شرایط ذکر شده، بهتر است نسبت به محیط های مختلف نیز این نکته را در نظر بگیرید.

داروی لکنت زبان در کودکان چیست؟

نشانه های لکنت زبان در کودکان

نشانه های لکنت زبان در هر فرد ممکن است با توجه به شرایط محیطی و روحی او متفاوت است و باید از علائم آن شناخت درستی داشت که در ادامه به برخی از آنها خواهیم پرداخت:

  • تکرار کلمات بیش از ۳ مرتبه: گفتن و تکرار صدای خاص مانند “اوه” برای پنهان کردن مشکل در گفتار
  • کشیدن صدا و آواها: حرف زدن خاص و کشیدن آواها به طور مداوم
  • توقف های طولانی و مکرر هنگام صحبت کردن: چالش بسیار برای داشتن ارتباط کلامی حتی با افراد نزدیک خانواده
  • خشم هنگام ضعف گفتاری
  • ایجاد وقفه در تولید صدا و آواها
  • تکرار کلمات
  • کشیدن صداها و آواها
  • مکث‌های غیرعمدی هنگام حرف زدن
  • تکرار غیرعادی هجاهای بسیاری از کلمات
  • کشیدن یک حرف صامت یا مصوت
  • گیر کردن و گرفتن عضلات لب‌، زبان و تارهای صوتی
  • داشتن ترس از بیان کردن برخی کلمات
  • جایگزین کردن اجباری یک کلمه بجای کلمه ای دیگر
  • پرهیز از صحبت کردن در بسیاری از موقعیت‌ ها
  • کمک گرفتن از قسمت های مختلف صورت مانند فشار آوردن به لب ها، بستن مداوم چشم‌ها، مشت کردن محکم دست و منقبض کردن طولانی عضلات بدن هنگام حرف زدن
  • گفتن صداهایی مثل اوم یا اِ، هنگام حرف زدن برای رها شدن یا پنهان کردن مشکلات گفتاری

انواع لکنت زبان در کودکان چیست؟

دلیل لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان در کودکان، اختلال ناشی از یک علت خاص در افراد نیست بلکه ممکن است فاکتور های بسیاری در بروز آن تاثیر داشته باشند که در ادامه به چند مورد از آنها خواهیم پرداخت:

  • ژنتیک: یکی از اصلی ترین عوامل بروز لکنت زبان می تواند ژنتیک باشد، به طوری که در بسیاری از تحقیقات علمی مشخص است که در بیش از ۶۰ درصد افراد درگیر به این اختلال، سابقه خانوادگی نیز داشته اند.
  • لکنت موقتی: بسیاری از کودکان به دلیل چالش هایی که در مسیر یاد گرفتن مهارت سخنوری، احساس می‌کند، مشکلاتی مانند لکنت زبان را از خود نشان می دهند که با افزایش سن این مشکل کمرنگ و برطرف خواهد شد.
  • عوامل عصبی: لکنت زبان در بسیاری از افراد ممکن است به دلیل اختلالات موجود در نحوه انتقال زبان از سمت مغز باشد ولی تا کنون علم و بسیاری از محققان جزئیات چنین فرآیندی را مطرح نکرده اند.
  • جنسیت: درگیری با مشکل لکنت زبان در پسران در مقایسه با دختران ۳ تا ۴ برابر است.

علت لکنت زبان ناگهانی در کودکان چیست؟

4 روش موثر درمان لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان در بچه‌ها معمولاً با پشت سر گذاشتن دوران کودکی و گذشت زبان رفع خواهد شد، اما در برخی موارد این مشکل ادامه پیدا خواهد کرد. مشکل لکنت زبان با رشد کودک و افزایش سن او ممکن است پیچیده تر و بدتر شود. بنابراین با توجه به این نکته، برای پیگیری رفع لکنت لازم است از دوران کودکی شروع به درمان این مشکل کنید. با برخی از موارد مانند انواع روش های لگو درمانی ، بازی درمانی می توان این مشکل را به راحتی برطرف کرد.

نقش خانواده‌ و اقدام زودهنگام آنها در بهبود و همچنین پیشگیری از انتقال مشکل لکنت به دوران بزرگسالی نیز بسیار مهم است. در ادامه برخی از درمان های موثر را به شما مخاطبین عزیز معرفی خواهیم کرد:

روش‌ زبانی یا تلفظی

برای استفاده از این روش، ایجاد هماهنگی‌ بین حنجره، گونه‌، زبان و همچنین لب‌ها بسیار لازم است. قبل از سن چهار یا پنج سالگی به‌ سختی می توان متوجه لکنت زبان، کندی زبان و همچنین اختلالات عاطفی در کودک شد، در بسیاری از موارد می‌توان کندزبانی را از راه آموزش صحیح برطرف کرده و به کودک دارای لکنت بیاموزید که چگونه خیلی آهسته چیزی را بخواند یا خیلی آهسته و آرام با توجه بسیار زیاد به حرف زدن خود، صحبت کند و هر هجایی را با کمال دقت بگوید.

روش‌ روان‌درمانی

این روش‌ در مورد کودکانی که دچار کشمکش‌ها و مشکلات عاطفی و همچنین اختلالات روانی عصبی هستند کاربرد بسیاری دارد. اما توجه داشته باشید که روش‌های روان‌درمانی برای کودکان در سن‌های پایین اکثرا مفید نخواهد بود.

روش دارو درمانی

برخی کارشناسان اعتقاد دارند که یکی از عوامل مهم در مشکل لکنت زبان، تنش‌، خشم، اضطراب و هیجانات عاطفی است. به همین دلیل، داروهای آرام‌بخش می‌تواند تا حد بسیاری زیادی از اضطراب و هیجانات کودک را کنترل کند.

رفتاردرمانی

یک روش دیگر موثر در درمان لکنت زبان در کودکان، تغییرات و اصلاحات رفتاری در کودک است. یکی از علل لکنت زبان کودک، رفتارهای ناسازگار، ناهنجار و خشم اوست. به همین دلیل، در این روش از درمان سعی بر اصلاح بسیاری از رفتارها و کاهش لکنت زبان در کودک است.

سخن آخر

ما در این مقاله از بازیکده به انواع دلایل ایجاد لکنت زبان در کودکان و انواع درمان های موثر برای از بین بردن این مشکل پرداختیم، امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید واقع گردد.

داروی لکنت زبان در کودکان چیست؟

قرص هایی مانند آلپرازولام، سیتالوپرام و ستروتونژیک می توانند تاثیر در کاهش لکنت زبان داشته باشند.

علت لکنت زبان ناگهانی در کودکان چیست؟

از دلایل ایجاد ناگهانی لکنت زبان در کودکان می توان به تومور، عوامل عصبی و روانشناسی و همچنین استرس اشاره کرد.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *