بازی

بازی درمانی چیست و چه اهمیتی برای کودکان دارد؟

بازی درمانی

بازی درمانی یک رویکرد درمانی کاملاً تحقیق‌شده و مؤثر است. این نوع درمان هنگامی‌که توسط یک درمانگر مجرب و آموزش‌دیده ارائه می‌شود رویکرد بسیار مؤثر برای کمک به کودکان برای رفع پریشانی و بهبود روابط بین فردی خواهد بود.

بازی درمانی کودکان را قادر می‌سازد تا احساسات، تجربیات و ایده‌های خود را از طریق بازی، وسیله بیان طبیعی خود، به اشتراک بگذارند. در این پست از فروشگاه اسباب بازی بازیکده می‌خواهیم در رابطه با این نوع روان‌درمانی کودکان که از طریق بازی انجام می‌شود به گفتگو بپردازیم و در مورد آن بیشتر بدانیم.

بازی درمانی چیست؟

بازی درمانی یکی از انواع روان‌درمانی برای کودکان است. این روشی است که در آن روان‌درمانگران حرفه‌ای که ممکن است روانشناس یا مددکار اجتماعی باشند، به کودکان کمک می‌کنند تا از طریق اشکال مختلف بازی یا فعالیت بر مشکلات عاطفی و رفتاری غلبه کنند.

بازی درمانی به کودکان اجازه می‌دهد تا احساسات، افکار و تجربیات خود را از طریق میل طبیعی خود از طریق بازی بیان و پردازش کنند.

بازی درمانی کودک را قادر می‌سازد تا بر چالش‌ها بدون نیاز به کلمات، توضیحات یا استدلال بزرگ‌سالان غلبه کند. این نوع روش درمانی می‌تواند برای کمک به کودکان برای مقابله با آسیب‌ها، مسائل خانوادگی، احساسات و چالش‌های رشدی مورداستفاده قرار گیرد.

مطلب پیشنهادی: مشاهده انواع عروسک حیوانات

موارد استفاده از روان درمانی با بازی

موارد استفاده از روش‌های روان‌درمانی با بازی

یک جلسه بازی درمانی معمولی بسته به سن کودک حدود 30 تا 50 دقیقه طول می‌کشد. رویکردهای تخصصی بازی درمانی را می‌توان با نوزادان و کودکان نوپا برای بازیابی یا توسعه دل‌بستگی والدین به کودک استفاده کرد.

این نوع روش درمانی برای کودکان پیش‌دبستانی و کودکان در سن مدرسه ممکن است بر دل‌بستگی والد-کودک، حل تروما یا آمادگی برای رویدادهای چالش‌برانگیز (مانند جراحی‌ها، بیماری‌های مزمن، تغییرات در خانواده و…) تمرکز کند.

کودکان و نوجوانان در سنین مدرسه ممکن است از بازی یا هنرهای بیانی درمانی برای کمک به مقابله با مسائل مربوط به ‌سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب، تعارضات خانوادگی، اعتیاد، آسیب، از دست دادن والدین، روابط بین فردی و مشکلات ارتباطی استفاده کنند.

مطلب پیشنهادی: خرید و قیمت انواع عروسک شخصیت

بازی درمانی با چه چیزی انجام می‌شود؟

درحالی‌که بسیاری از مردم بازی درمانی را درمان کودکان با اسباب‌بازی می‌دانند، این روش درمانی می‌تواند از رسانه‌های زیادی استفاده کند. این می‌تواند شامل داستان‌گویی، موسیقی، رقص، بازی با گل، بازی با عروسک‌ها، کلاژ، نقاشی و طراحی، بازی‌های رومیزی و حتی بازی‌های رایانه‌ای نیز باشد.

تنها محدودیت‌ها منابع موجود و الهامات خلاقانه کودک و درمانگر است. از طریق این رسانه‌های بسیاری که در اختیار کودک قرار می‌گیرد، کودک این فرصت را دارد تا افکار و احساسات خود را بدون نگرانی درباره قضاوت بیان کند.

‌درمانگر بازی کودک اغلب با والدین و خواهر و برادر کودک کار می‌کند تا بینش و مهارت‌های ارتباطی با کودک خود را افزایش دهد. با افزایش درک و تغییر رویکردهای ارتباطی، اغلب رفتارهای مربوط به کودک کاهش می‌یابد. این ممکن است منجر به افزایش قابل‌توجهی در شادی خانواده و دستاوردهای خوبی برای همه اعضای خانواده شود.

بازی درمانی چگونه کار می کند

بازی درمانی چگونه کار می‌کند؟

فضای بازی درمانی طوری طراحی‌شده است که کودک را درگیر کند اما تحت تأثیر قرار ندهد. اسباب‌بازی‌های مناسب سن هر کودک برای این کار در دسترس هستند. هنگامی‌که کودک درگیر فرآیند درمانی شد، روانشناس به عقب برمی‌گردد تا به کودک اجازه دهد مضامین بازی خود را توسعه دهد. به‌این‌ترتیب کودک می‌آموزد که می‌تواند در یک محیط حمایتی و ایمن خلاق و بیانگر باشد.

مطلب پیشنهادی: خرید اسباب بازی متناسب با سن کودک

بازی درمانگران آموزش‌دیده می‌توانند مضامین موجود در بازی کودک را شناسایی کنند. مثلاً به صورت مثال، در هر نقطه از بازی که کودک پریشانی عاطفی را تجربه می‌کند و آنجا گیر می‌کند. هنگامی‌که روانشناس تشخیص داد که بازی کودک در کجا گیرکرده است، درمانگر در محیط بازی مداخله می‌کند تا به کودک کمک کند ناراحتی خود را حل کند.

برای انجام این کار، درمانگر باید درک عمیقی از رشد کودک، فرآیندهای بازی معمولی داشته باشد. درحالی‌که درمانگر ممکن است تفسیری از بازی نمادین کودک به والدین کودک ارائه دهد، عنصر کلیدی این است که درمانگر بتواند وارد دنیای کودک شود و در آن جهان کار کند.

اجبار برای انجام یک کار، آموزش یا معرفی راه‌حل‌های غیرطبیعی برای حل یک چالش ممکن است اوضاع را بهتر جلوه دهد، اما در درازمدت تنها به تضعیف بیشتر مهارت‌های حل مشکل کودک کمک می‌کند.

زمانی که بازی درمانی به‌خوبی انجام شود، به کودکان اجازه می‌دهد تا مسائل چالش‌برانگیز را شناسایی و حل کنند. بازی درمانی موفق معمولاً زمانی به پایان می‌رسد که والدین احساس کنند که کودک به‌طور مداوم در سطح بهتری نسبت به زمانی که درمان شروع شده است، عمل می‌کند. بسته به سن کودک، کودک ممکن است بهبود خلق‌وخو، اعتمادبه‌نفس یا ارتباطات اجتماعی بهتری را با این سبک بازی تجربه کند.

فواید بازی درمانی

فواید بازی درمانی در یک نگاه

  • کودکان اغلب بیان کلامی خود را دشوار می‌دانند و بنابراین درمان‌های سنتی صحبت کردن برای آن‌ها دشوار است و در این رابطه از بازی درمانی کمک گرفته می‌شود
  • بازی درمانی یک روش درمانی روان‌درمانی برای کودکان 3 ساله به بالا است که ابزار طبیعی بیان کودک را برای کمک به مقابله با دنیای خود بررسی می‌کند.
  • این‌یک درمان بالینی است که با هدف حمایت از نیازهای سلامت روان و مشکلات رشد همه کودکان خردسال و نوجوانان و بزرگ‌سالان انجام می‌شود.
  • بازی به درمانگر و کودک این امکان را می‌دهد تا یک رابطه قابل‌اعتماد ایجاد کنند و این بر ایجاد ارتباط اجتماعی کودک بسیار تأثیر می‌گذارد.
  • و غیره.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *